Marmer

Marmer is één van de beroemdste natuurstenen, geroemd om zijn mooie kleurschakeringen en aders.

Graniet

De natuursteen graniet heeft een gelijkmatige spikkelstructuur en komt vaak in zwarte, bruine en rode tinten, al zijn ook andere kleuren leverbaar.

WITSTEEN

Witsteen

Witsteen is een gebruikte benaming voor lichte kalkstenen vooral afkomstig uit Frankrijk en Portugal. Kalksteen kent vooral binnenshuis zijn toepassingen voor vloeren en wanden in inkomhallen, leefruimtes, badkamers…

DEKTON

Dekton

Dekton is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen waaronder glas, kwarts en porselein. Deze grondstoffen worden met behulp van een speciaal ontwikkelde techniek (Particle Sintering Technology) samengeperst. Hierdoor ontstaat er een zeer hard, ultra-compact en niet poreus materiaal.

arduin

Arduin

Blauwe hardsteen, hardsteen, blauwsteenarduinkolenkalksteen of petit granit is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van crinoïden, diertjes met een kalkskelet, die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop van miljoenen jaren de blauwe hardsteenlaag. De steen is dus een aaneenkitting van crinoïden in een cement van microkristallijn calciet. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten (koolstof).